Sjekkliste ved kjøp av fliser

Det er et par ting du ikke bør glemme, når du skal ut å kjøpe stein. Det kan være mye venting og stress ved et prosjekt, og det kan ofte føles umulig å huske alle forholdsregler. Vi har her tematisert hva som er viktig å huske og på hvilke punkter du må ligge ekstra vekt på du utfører prosjektet. Sparer deg for frustrasjon, god tid og penger i dagligdagen ved å følge disse enkle reglene.
 
Annonsørbilag:


Sjekkliste ved kjøp av fliser

  • Sjekk Fliskvalitet

Bestem fliskvalitet ut i fra bruksområdet. Skal flisen legges ute, kreves det at den er frostsikker. Skal den legges på gulv, må den være sterkere enn typiske veggfliser. Flere og flere produsenter produserer porcelantofliser, som er de mest slitesterke flisene du finner. De fleste porcelanatofliser er frostsikre.

  • Størrelse og format

Størrelse og format på fliser er en smakssak og avgjørelsen tas som regel utfra det øyet faller for. Store fliser i et lite rom gir en opplevelse av at rommet virker større. Store fliser på gulv i våtrom kan være en utfordring, spesielt i dusjsonen der det er fall. I dusjsonen bør mosaikkfliser eller mindre fliser vurderes.

  • Glasert eller uglasert flis
    Glaserte fliser har mer variasjon i fargeutvalg og struktur enn uglaserte. Glaserte fliser kan bli ripete hvis de ligger i et inngangsparti med mye bruk. Vi anbefaler slitesterke porcelanatofliser i inngangspartier.  • Sklisikkerhet s Sklisikkerhet er en viktig egenskap både i våtrom og andre steder hvor det kan bli glatt, som for eksempel utendørs eller i inngangspartier. Fliser kommer med flere forskjellige sklisikkerhetsklasser. Sjekk flisens egenskaper. Det finnes mange klasser. Ved utendørsbruk, bør du se etter R10 og oppover, eller V4.


  • Renhold av fliser

Alle fliser, bortsett fra de som har høy sklisikkerhet er enkle å renholde. Noen flisprodukter kan fås med belegg som har en spesiell selvrensende effekt, noe som er velegnet på fasader.

  • Reservefliser og etterbestilling

Vi anbefaler alltid å kjøpe 10% mer i fliser enn det som er behovet for å dekke de arealene som skal flislegges. Årsaken er at det går noe ekstra til kapp og tilpassing, samt at det alltid er godt å ha noen restfliser på lager i tilfelle skade på fliser og fliser som skal erstattes. Det hender at flisene som du kjøper også går ut av produksjonen etter noen år og ikke kan erstattes.