Er det verdt jobben med å bytte strømleverandør til fordel for billig strøm?

Annonsebilag

En av de bransjene som Forbrukertilsynet får mest klager på er strømleverandører.
Særdeles bør du være obs når telefonselgere ringer og du bør være obs på lokketilbud med lang bindingstid.

Billig strøm ikke alltid den øverste på listen

Hver obs på at avtalene ofte blir dyrere over tid. Du bør derfor sjekke prisene til de ulike strømleverandørene minst èn gang årlig. De ivrigste sammenligner hver måned på jakt etter beste avtale for billig strøm, men da har de gjerne gått inn på avtaler med spot pris.

3 ting du bør være spesielt obs på ved bytte av strømleverandør:

- Priser som er langt under de andre strømleverandørene.
Disse strømleverandørene rangerer ofte høyest på sammenligne strøm lister, men sjekk nøye liten skrift og bindingstid. Det er ikke alltid disse er billigst over tid. Velger du en av disse strømleverandørene, bør du sjekke månedlig for å sjekke at du har beste avtale for billig strøm.

- Telefonselgere
De representerer ofte de strømleverandører som er mest aggressive i markedsføringen.
Når forbrukermagasinet har sammenlignet er det nesten alltid uten unntak alltid billigere å sjekke via sammenligne strøm tjenester via internett.

- Hver obs på avtalegiro
Dersom strømleverandør krever at du tegner en avtalegiro, kan du autobelastes for beløp.
Dersom prisen sniker seg opp over tid, tar det lengre tid å oppdage at du plutselig ikke har så gunstige priser som de du først fikk når du inngikk en avtale.
Hver obs på at de mest seriøse strømleverandørene ikke krever dette.

Er det verdt jobben med å bytte strømleverandør til fordel for billig strøm?

Svaret er utelukkende ja. Det betyr ikke at du nødvendigvis bør sjekke billig strømpriser hver eneste måned, men ofte sparer de som ønsker å bytte endel tusenlapper ved å følge litt med i strømleverandør markedet. Som minstekrav, bør du sjekke minimum 1 gang per år og oftere dersom du velger å få for de strømleverandører som rangerer øverst på sammenligning av strømpriser / strømleverandør